AB InBev вдалося знизити вагу своєї стандартної пивної пляшки з подовженою шийкою з 180 до 150 грамів, скоротивши таким чином обсяг викидів CO2 на 17% в перерахунку на виробництво однієї пляшки.
Крім того, мережа передових броварень в Україні AB InBev оголосила про намір впровадити екологічні інновації в упаковці до 2025 року в рамках досягнення Цілей у галузі сталого розвитку ООН.
«Ми поставили перед собою глобальну мету до 2025 року – виробляти продукт в оборотній тарі або використовувати упаковку з переважно перероблених матеріалів. Зараз наш фокус в Україні – пляшка, банка і ПЕТ. Ми прагнемо об'єднувати наші зусилля з партнерами, щоб перехід на більш екологічну упаковку швидко став реальністю», – прокоментувала керівник напрямку з питань закупівель та сталого розвитку AB InBev Efes Василина Суслова.
Як зазначила Василина Суслова, сьогодні 99% кегів компанії – оборотні, а рівень повторного використання скляних пляшок на виробництві становить до 70%. Окрім того, AB InBev Efes перейшла на преформу зі стандартом горловини РСО 1881 на ПЕТ-лініях своїх пивоварень у Миколаєві, Харкові та Чернігові. Ключова відмінність нового стандарту – зменшення ваги і висоти горловини преформи і ковпачка ПЕТ-пляшки. Це дозволяє не тільки заощадити матеріали і знизити витрати на виготовлення упаковки, а й зменшити кількість пластикових відходів, таким чином скорочуючи шкідливий вплив на екосистему планети.
Що стосується інновацій у вторинній упаковці, то минулого року в Україні компанія запустила проєкт зі збільшення відсотка вторсировини в стретч-плівці, частка якої зараз становить 50% від загального обсягу.
«Дбайливе ставлення до довкілля є однім із найважливіших завдань сьогодення. Наша компанія продовжує впроваджувати дружні до навколишнього середовища стандарти на своїх пивоварнях, щоб мінімізувати вплив на екосистему», – підкреслила керівник напрямку з питань закупівель та сталого розвитку AB InBev Efes.
За матеріалами прес-релізу