- Холодні напої становили приблизно 75% від загального обсягу продажів напоїв у магазинах компанії Starbucks у США в останньому торговому кварталі.
- Говард Шульц, генеральний директор фірми, сказав, що «модифікатори» для цих напоїв, як-от сиропи, пюре та шматочки фруктів, дають «практично необмежений діапазон профілів смаку, аромату та кольору».
- Це означає, що бренд може обслуговувати багато «різних потреб, створюючи можливості для самовираження клієнтів», — сказав він інвесторам.
- За словами Шульца, холодні напої – це «продукт покоління Z». «Це ключова когорта клієнтів для Starbucks».
- Iced Shaken Espresso, випущений минулого року, має «дику» популярність серед представників цієї когорти, і його продажі подвоїлися порівняно з поточним часом.
- Ця пропозиція фактично створила «нових клієнтів» приблизно опівдні та вдень, допомагаючи збільшити трафік для бренду.
Роль соціальних мереж
- Персоналізація холодних напоїв популярна не лише серед покоління Z, але й представники цієї групи часто публікують зображення свого улюбленого напою на цифрових платформах.
- «Модифікатори підвищують [ціну] квитка, і створюють колір і хвилювання для аудиторії покоління Z, і вони негайно розміщують це в соціальних мережах», — сказав Шульц.
- Вплив цієї тенденції є значним: «Ніколи в нашій історії ми не були більш актуальними для покоління Z, ніж сьогодні», — сказав він. «І для мене ця когорта настільки потужна, і рівень прихильності, який ми маємо з ними, і лояльність лише зростає».