Чи знаєте ви, як смакує українська кухня? І ми зараз говоримо не тільки про мейнстрим типу борщу з пампушками чи вареників! Феномен нашої національної кухні полягає в тому, що вона одночасно і цілісна, і має регіональне різноманіття. Саме це досліджували в історико-культурному проєкті «Наша область — наша страва», який провела мережа супермаркетів VARUS та Trembita PR, зібравши підбірку з 25 страв з кожної області України.
Впродовж 14 тижнів команда проєкту вивчала гастрономічні особливості різних областей України. У хід пішли давні книги рецептів, згадки місцевих жителів та навіть твори класичної української літератури. Вдалось віднайти оригінальні рецепти закарпатських вівчарів, поліських землеробів, запорізьких козаків, дізнатись, як готувати юшку рибалки з Півдня та які традиції кримськотатарської кухні прижились у Криму.
«В українських стравах, інгредієнтах та способах приготування зашифровано культурний код нації. Це не тільки про смачну їжу, але й про відображення нашої ментальності, історії та символізму. Метою проєкту «Наша область — наша страва» було віднайти та зібрати рецепти страв-візитівок кожного регіону України. Таким чином ми прагнули познайомити українців із різномаїжжям нашої кухні та зізнатись у любові українським традиціям», — розповіла Анна Луганська, в.о. директора з маркетингу VARUS.
Ілюстрацію до кожної страви створювала художниця Анастасія Яворська. У фіналі проєкту 25 оригінальних рецептів об’єднали у кулінарну мапу України.
«Цей проєкт дав мені змогу поділитись любов’ю до української кухні через творчість. За час роботи над ілюстраціями я сповна насолодилась кулінарною мандрівкою Україною, тож запрошую і вас пізнати традиції кожного регіону нашої країни», — каже ілюстраторка проєкту Анастасія Яворська.
Тепер ви знаєте більше про гастрономічні уподобання різних куточків нашої країни. VARUS закликає вас продовжувати мандрівки кулінарними стежками України, досліджувати традиції та насолоджуватись різномаїжжям української кухні!
За матеріалами пресрелізу