Харківська броварня AB InBev Efes Україна почала роботу в 1989 році. Для приготування пива на броварні використовують високотехнологічне обладнання, яке дозволяє відстежувати процес пивоваріння в онлайн-режимі з системи управління. Зазвичай рецептура пива складається з: води, хмелю та зернових культур — світлого або карамельного солоду, ячменя, рису і кукурудзи у різних комбінаціях. Аби підкреслити смак і зробити його виразним, з гірчинкою або більш легким, використовуються різні види хмелю та солоду.
Під час екскурсії представники медіа змогли познайомитися з процесом виробництва пива. Воно починається з обробки солоду. Його подрібнюють і змішують з гарячою водою, щоб отримати так званий затор. Ця суміш витримується у варильних котлах декілька годин, потім фільтрується і кип'ятиться. На цьому етапі додається хміль, а далі кип'ятіння змінюється охолодженням. Після цього отримане охолоджене сусло піддають процесу бродіння для отримання готового пива.
Також компанія продемонструвала процес деалкоголізації, який полягає в тому, що відбувається видалення спирту зі збродженого пива шляхом випаровування під вакуумом (так звана вакуумна дистиляція). Таким чином виробляється Чернігівське 0.0, безалкогольна Stella Artois, BUD Zero, Чернігівське Біле 0 Alco нефільтроване.
Крім того, журналісти познайомилися з наукою про пиво – зітологією. Вона вивчає особливості пива, його історію, способи приготування та поєднання даного напою з різноманітною їжею. Під час дегустації представники медіа змогли оцінити як смакують креветки до Corona Extra, Bud зі стейками, Чернігівське Біле 0 Alco з різними видами сирів та, особливо, Leffe Brune із шоколадним брауні.
На Харківській броварні AB InBev Efes Україна варять всім відомі національні марки пива «Чернігівське» та «Рогань», бельгійський лагер Stella Artois і знаменитий BUD. У 2019 році тут почали виробляти напої нових брендів — пиво «Білий Ведмідь», а також квас «Село і люди». У 2020 році до портфелю продукції додався сидр «Де Сад».