Лячно та смачно! Varus назвав моторошні страви, які насправді дуже смачні

Є продукти та страви, які виглядають не надто апетитно. Але їх даремно побоюються, адже вони є справжньою кулінарною знахідкою. Спеціально до свята Геловіну мережа супермаркетів VARUS зробила підбірку таких страв.

Коментарі 934

Кров’янка

Не поспішайте кривитись — попри страхітливу назву, кров’янка — справжній делікатес. До того ж вона має чимало корисних властивостей.

Ця страва містить чимало заліза: 100 грамів кров’янки покриє вам третину добової норми. Регулярне споживання збільшить кількість та якість еритроцитів у вашій крові й нормалізує роботу нервової системи.

Восьминіг

Багато хто побоюється купувати восьминогів та готувати щось з ними, але запевняємо — цілком дарма. З цього низькокалорійного м’яса можна приготувати десятки різних смачнющих страв — салат з морепродуктами, карпачо, восьминіг на грилі, запечений, смажений у соусі та багато іншого!

Ласуючи восьминогом, ви ще й робите вклад у власне здоров’я. Адже в білку цього молюска міститься ряд важливих амінокислот, як-от гліцин, лізин, валін та метіонін. Вони сприяють зміцненню імунної та нервової систем організму, цілюще впливають на функцію печінки, покращують обмін речовин. Також у м’ясі восьминогів міститься безліч вітамінів групи В, вітамін А, Е, РР. Покращення зору, еластична шкіра, міцні волосся та нігті, зниження рівня холестерину — це тільки частина позитивних наслідків вживання м’яса восьминога.

Курячі лапки

Ми знаємо, курячі лапки — далеко не найсимпатичніший та найпопулярніший продукт. Утім, вони низькокалорійні, містять колаген, корисний для суглобів, шкіри, кровопостачання, уповільнюють розвиток артриту та зменшують біль. А приготовані за правильним рецептом, вони ще й дуже смачні!

Напевно, ви знаєте, що на лапках можна приготувати наваристий бульйон. Але це далеко не єдиний рецепт їхнього приготування. Наприклад, корисною закускою із курячих лапок можна легко замінити чіпси та інші снеки. Для цього треба замаринувати лапки з медом, імбиром, соусом та спеціями на свій смак, відварити, а потім обсмажити на сковорідці чи запекти до хрусткої скоринки.

Як бачите, навіть несимпатичні, на перший погляд, страви, можуть вас здивувати. От ще декілька варіантів лячних продуктів, які можна дуже смачно приготувати: курячі сердечка, тушкованка, хамон (нога), чорний сир, сироватка, свинячий п'ятак, куряча голова, холодець, сальтисон/зельц, рапани, мозок, печінка, устриці.

Не бійтесь експериментувати зі смаками, а різномаїжжя VARUS вам у цьому допоможе!

За матеріалами пресрелізу

Обговорити з іншими читачами:
Погода