МакДональдз в Україні запускає проєкт сортування й перероблення відходів із залів ресторанів

Тестове сортування упаковки компанія вводить для клієнтів 6 ресторанів Києва й 5 закладів Львова. Завдяки цьому проєкту майже 2,6 мільйона українців приєднаються до екологічної ініціативи МакДональдз і почнуть сортувати відходи

Комментарии 242

Проєкт запущено в тестовому режимі, щоб налагодити процес сортування, збирання відходів і відправлення їх на перероблення, а надалі ввести роздільне збирання відходів у всій мережі. Уже до кінця 2021 року компанія планує запустити сортування в залах ресторанів більшості міст України.

У ресторанах Києва й Львова проводитимуть тестове сортування всіх видів упаковки. Для цього в залах для відвідувачів уже встановили спеціальні сортувальні станції з відповідними позначками, а відходи ділитимуть на папір, пластик, стакани, рідину й інше. Відсортовані відходи відправлятимуть на вторинне перероблення сировини.

Проєкт розраховано на кілька місяців, упродовж яких компанія протестує процеси й усуне можливі помилки, щоб масштабувати його на всі ресторани мережі.

Надалі компанія МакДональдз планує співробітництво з виробниками продукції, виготовленої з її вторинної сировини. Так, поліетилен і пластик можуть піти на виготовлення пакетів для сміття, картон — на вироблення підставок для напоїв. Це частина системи розширеної відповідальності з використання пакування.

МакДональдз також продовжує шукати екологічніші рішення для пакування й максимально зручного сортування. Наприклад, мережа зменшує кількість видів пластику, який використовує. Раніше їх було майже 25, а тепер цю цифру поступово зводять до мінімуму.

Нагадаємо, що МакДональдз в Україні зробив кілька важливих кроків на шляху до виконання взятого на себе глобального зобов’язання відповідального використання ресурсів.

  • Усе пакування продуктів на кухні компанія збирає й віддає на переробку. Це понад 120 тонн паперу, більш ніж 10 тонн пластику й 3,5 тонни пакувань Tetra Pak щомісячно.
  • У вересні 2020 року компанія відмовилася від використання пластикових контейнерів для салатів, замінивши їх паперовим пакуванням.
  • У червні 2020 року компанія повністю відмовилася від пластикових стаканчиків для холодних напоїв, замінивши їх стаканами зі 100-відсоткової целюлози із сертифікованої сировини PEFC з покриттям PE, які можна переробляти в Україні.
  • 2019 року компанія відмовилася від пластикових кришечок для МакФлурі. А це зменшення відходів на 27,5 тонни пластику на рік.

Екологічні програми компанії передбачають і зменшення викидів парникових газів. Для цього МакДональдз реалізує кілька ініціатив:

  • Уся використана олія йде на перероблення в біопаливо.
  • Відпрацьованою водою з ресторанів поливають клумби й газони біля них.
  • Використовують поновні джерела електроенергії: на дахах ресторанів установлюють сонячні батареї.
За матеріалами прес-релізу
Обсудить с другими читателями:
Effie
Погода
Effie