Науково-дослідна лабораторія Carlsberg відтворила напій-прабатько високоякісних пивних сортів

Застосовуючи складні технології, науково-дослідна лабораторія Carlsberg заново зварила найперший у світі високоякісний лагер. Він виробляється з використанням оригінальної чистої культури дріжджів, розробленої в лабораторії Carlsberg, яка в 1883 році зробила революцію у світовому пивоварінні. Дивовижно, але дріжджі збереглися протягом 133 років у пивній пляшці в старому погребі броварні, і тепер провідні фахівці галузі змогли відтворити лагер, який вважається прабатьком більшості сучасних пивних сортів.

Комментарии 4773
За старих часів пивоваріння було непередбачуваним процесом, в результаті якого часто виходило непридатне для вживання пиво через явище «хвороби пива». Проте, в 1883 році науково-дослідна лабораторія Carlsberg зробила революцію в питанні якості завдяки новаторському відкриттю чистої культури дріжджів, що дозволило отримувати якісний напій при кожному варінні.

Оскільки в ті часи «хвороба пива» була широко поширеною проблемою, компанія Carlsberg передавала чисту культуру дріжджів, названих Saccharomyces Carlsbergensis, іншим пивоварням безкоштовно. Сьогодні більшість сортів лагерів у світі з'явилися у результаті цього відкриття чистих дріжджів, включаючи великі міжнародні бренди.

«Без цього відкриття у нас би не було пива, яке нині займає 90 відсотків світового ринку», - коментує провідний британський історик пивоваріння Мартін Корнелл.

Нещодавно вчені з лабораторії Carlsberg зробили надзвичайну знахідку в старому погребі броварні Carlsberg у Копенгагені, Данія. Вони знайшли пляшку одного з найперших сортів пива Carlsberg, звареного із застосуванням оригінальної чистої культури дріжджів у 1883 році. Після року активних досліджень їм вдалося витягти живі дріжджові клітини з напою.

На честь святкування 140-ї річниці науково-дослідної лабораторії Carlsberg провідні вчені і пивовари заново зварили найперший у світі якісний лагер найбільш автентичним способом: з додаванням оригінальної чистої культури дріжджів та з використанням точно такого ж рецепту, компонентів і методів пивоваріння, що й у 1883 році. Результатом є поєднання історичних відкриттів науково-дослідної лабораторії та сучасних передових можливостей забезпечення якості лабораторією Carlsberg.

Голова Фонду Carlsberg й опікунської ради науково-дослідної лабораторії

Carlsberg професор Флеммінг Бесенбахер: _«Лабораторія славиться своїми найбільш незвичайними інноваціями минулого століття: від методу очищення дріжджів доктора Еміля Хансена до винаходу шкали кислотності, розробки концепції білкових структур і характеристики ферментів. Науково-дослідна лабораторія Carlsberg залишається перлиною в ювелірній коробці Carlsberg і це пиво, перший лагер найкращої якості, відтворено в честь історичних наукових розробок лабораторії та її нинішніх можливостей»._

Вперше більш ніж за сто років споживачам надають можливість спробувати пиво, яке не просто є предком більшості сучасних лагерів, а й демонструє деякі унікальні можливості, якими володіє науково-дослідна лабораторія Carlsberg.

Дізнатися більше:

Підпишіться, щоб отримати ще більше фактів з історії, дізнатися подробиці про прабатьків високоякісного лагера, і дивіться трейлер нового фільму про відтворення процесу пивоваріння на сайті: www.сarlsbergfoundation.dk

Контактні дані:

Для отримання додаткової інформації про прабатьків високоякісного лагера зв'яжіться з нами:

Джейн Бенаррох (Jane Benarroch), керівник відділу зі зв'язків з громадськістю, Фонд Carlsberg:ib@carlsbergfoundation.dk або +45 31 64 00 10

Каспер Ельбьорн (Kasper Elbj?rn), директор із міжнародних і датських ЗМІ, Carlsberg Group:kasper.elbjorn@carlsberg.com або +45 41 79 12 16

Про науково-дослідну лабораторію Carlsberg

Лабораторія Carlsberg була заснована в 1875 році для розвитку наукового розуміння процесів ферментації, пивоваріння і бродіння. Лабораторія відома своїми видатними науковими відкриттями минулого століття, починаючи від методу доктора Еміля Хансена з очищення дріжджів до розробки шкали кислотності, концепції білкових структур і характеристики ферментів, які в даний час використовуються при низькотемпературному пранні.

Дізнайтеся більше на www.carlsberglab.com

Про Фонд Carlsberg

У 1876 році Фонд Carlsberg був створений Я.К. Якобсеном (J.C. Jacobsen) для управління лабораторією Carlsberg і підтримки наукових досліджень у Данії. Фонд Carlsberg став власником пивоварного заводу Carlsberg в 1888 році й на даний момент йому належить 30,3% акцій в Carlsberg Group. За рахунок щорічних

дивідендів, одержуваних від Carlsberg A/S, Фонд може активно підтримувати новаторські дослідження у галузі природничих, соціальних та гуманітарних наук, тим самим сприяючи вирішенню низки глобальних проблем.

Дізнайтеся більше на www.carlsbergfoundation.dkЗа старих часів пивоваріння було непередбачуваним процесом, в результаті якого часто виходило непридатне для вживання пиво через явище «хвороби пива». Проте, в 1883 році науково-дослідна лабораторія Carlsberg зробила революцію в питанні якості завдяки новаторському відкриттю чистої культури дріжджів, що дозволило отримувати якісний напій при кожному варінні.

Оскільки в ті часи «хвороба пива» була широко поширеною проблемою, компанія Carlsberg передавала чисту культуру дріжджів, названих Saccharomyces Carlsbergensis, іншим пивоварням безкоштовно. Сьогодні більшість сортів лагерів у світі з'явилися у результаті цього відкриття чистих дріжджів, включаючи великі міжнародні бренди.

«Без цього відкриття у нас би не було пива, яке нині займає 90 відсотків світового ринку», - коментує провідний британський історик пивоваріння Мартін Корнелл.

Нещодавно вчені з лабораторії Carlsberg зробили надзвичайну знахідку в старому погребі броварні Carlsberg у Копенгагені, Данія. Вони знайшли пляшку одного з найперших сортів пива Carlsberg, звареного із застосуванням оригінальної чистої культури дріжджів у 1883 році. Після року активних досліджень їм вдалося витягти живі дріжджові клітини з напою.

На честь святкування 140-ї річниці науково-дослідної лабораторії Carlsberg провідні вчені і пивовари заново зварили найперший у світі якісний лагер найбільш автентичним способом: з додаванням оригінальної чистої культури дріжджів та з використанням точно такого ж рецепту, компонентів і методів пивоваріння, що й у 1883 році. Результатом є поєднання історичних відкриттів науково-дослідної лабораторії та сучасних передових можливостей забезпечення якості лабораторією Carlsberg.

Голова Фонду Carlsberg й опікунської ради науково-дослідної лабораторії

Carlsberg професор Флеммінг Бесенбахер: _«Лабораторія славиться своїми найбільш незвичайними інноваціями минулого століття: від методу очищення дріжджів доктора Еміля Хансена до винаходу шкали кислотності, розробки концепції білкових структур і характеристики ферментів. Науково-дослідна лабораторія Carlsberg залишається перлиною в ювелірній коробці Carlsberg і це пиво, перший лагер найкращої якості, відтворено в честь історичних наукових розробок лабораторії та її нинішніх можливостей»._

Вперше більш ніж за сто років споживачам надають можливість спробувати пиво, яке не просто є предком більшості сучасних лагерів, а й демонструє деякі унікальні можливості, якими володіє науково-дослідна лабораторія Carlsberg.

Дізнатися більше:

Підпишіться, щоб отримати ще більше фактів з історії, дізнатися подробиці про прабатьків високоякісного лагера, і дивіться трейлер нового фільму про відтворення процесу пивоваріння на сайті: www.сarlsbergfoundation.dk

Контактні дані:

Для отримання додаткової інформації про прабатьків високоякісного лагера зв'яжіться з нами:

Джейн Бенаррох (Jane Benarroch), керівник відділу зі зв'язків з громадськістю, Фонд Carlsberg:ib@carlsbergfoundation.dk або +45 31 64 00 10

Каспер Ельбьорн (Kasper Elbj?rn), директор із міжнародних і датських ЗМІ, Carlsberg Group:kasper.elbjorn@carlsberg.com або +45 41 79 12 16

Про науково-дослідну лабораторію Carlsberg

Лабораторія Carlsberg була заснована в 1875 році для розвитку наукового розуміння процесів ферментації, пивоваріння і бродіння. Лабораторія відома своїми видатними науковими відкриттями минулого століття, починаючи від методу доктора Еміля Хансена з очищення дріжджів до розробки шкали кислотності, концепції білкових структур і характеристики ферментів, які в даний час використовуються при низькотемпературному пранні.

Дізнайтеся більше на www.carlsberglab.com

Про Фонд Carlsberg

У 1876 році Фонд Carlsberg був створений Я.К. Якобсеном (J.C. Jacobsen) для управління лабораторією Carlsberg і підтримки наукових досліджень у Данії. Фонд Carlsberg став власником пивоварного заводу Carlsberg в 1888 році й на даний момент йому належить 30,3% акцій в Carlsberg Group. За рахунок щорічних

дивідендів, одержуваних від Carlsberg A/S, Фонд може активно підтримувати новаторські дослідження у галузі природничих, соціальних та гуманітарних наук, тим самим сприяючи вирішенню низки глобальних проблем.

Дізнайтеся більше на www.carlsbergfoundation.dk
На правах рекламы
Обсудить с другими читателями:
Погода
Effie