Дотримуватись веганського раціону часом буває складно – потрібно ретельно рахувати вміст білків та інших поживних речовин у страві. При швидкому ритмі життя спланувати повноцінний та смачний раціон з виключно рослинних компонентів ще складніше.
На полицях магазинів обмежений асортимент готових до споживання повноцінних веганських страв, а у ресторанах та кафе часом відсутнє меню з вказаними КБЖВ. Ця проблема дає поштовх для розвитку харчової промисловості. У всьому світі з’являються нові та оригінальні продукти рослинного походження. Підтримуючи всесвітній тренд, український фудтех-стартап SUSHKA розробив лінійку веганських страв.
Для приготування страв серії “VEGAN” компанія використовує виключно натуральні інгредієнти рослинного походження: без додавання м’яса та тваринних вершків. Веганські страви – так само як і інші страви від ТМ SUSHKA – не містять консервантів, ароматизаторів, барвників, підсилювачів смаку та доданого цукру. Асортимент лінійки складається з 5 позицій: кускус по-східному, гороховий суп, картопляне пюре з цибулею, пюре горохове та гречана каша з овочами.
«Ми хотіли зробити продукт, який би максимально відповідав смакам та побажанням споживачів. Перш ніж випустити веганську лінійку на ринок, ми надавали зразки на тестування експертам, які дотримуються рослинного харчування. Нам було важливо отримати коментарі щодо смакових якостей та можливості насититись стравою. У процесі ми вкотре переконались, що потрібно дуже уважно ставитись до рослинного раціону, аби він був здоровим та забезпечував організм всіма необхідними поживними речовинами. В цьому питанні нам дуже допомогла консультація Ольги Онищенко - досвідченого нутриціолога, яка спеціалізується на рослинному харчуванні» – коментує Олена Гук, директор з маркетингу ТМ SUSHKA.
“Веганське харчування не дорівнює рослинному раціону, що лікує. Для нього важливо, щоб не було ніяких тваринних складників, але цього замало для оздоровчого ефекту. У веганському раціоні може бути забагато простих вуглеводів та жирного фастфуду. А це означає, що на ньому також можна тяжко хворіти та почуватись погано. Проаналізувавши склад готових страв ТМ SUSHKA, я дуже радію, що в Україні з’явилась ціла лінійка не просто веганських страв, а ще й страв які задовольняють вимоги рослинного харчування та приносять здоров’я”, – коментує нутриціолог та блогер Ольга Онищенко.
За матеріалами прес-релізу