Від юнги до бренд-шефа: Хто став шефом «Пекельної кухні» на Новому каналі

Восени Новий канал відчинить ворота в кухонне пекло, де заправляє суворий кулінарний диявол. Пекельний шеф – хто він? Давайте знайомитися

Комментарии 1299

Поки Новий канал шукає безстрашних кухарів, готових пройти всі кола гастрономічного пекла, ми готові представити того, хто його влаштує. Принциповий шеф, який не прощає недбалості й неповаги до кухні. Він влаштує пекельну битву статей серед вогненних конфорок і киплячих каструль, щоб знайти бога або богиню кухонного Олімпу!

Пошуки «пекельного шефа» тривали більше року! – говорить керуючий директор Нового каналу Ольга Задорожна. – На цю роль пробувалися безліч українських шеф-кухарів і рестораторів. Шукали справжнього професіонала, який хоче і може передати досвід. Принципового фахівця з непримиренним характером і повагою до ремесла. За яким цікаво не лише спостерігати, а й слухати. Кандидатів було багато, лідерів за підсумками кастингу – двоє, але тільки Алекс Якутов відповідав усім названим критеріям. І скажу чесно – я дуже хвилювалася, коли колеги виступали за його конкурента (усміхається).

Свій кухарський шлях Алекс Якутов розпочав у шість років. Замість казок і захоплюючих оповідань зачитувався книгами рецептів, а в 12 років самостійно приготував шарлотку. Юнаком закінчив Якутське командне річкове училище. Хоч коком не служив, з камбуза його було вигнати.

– Капітан мені говорив: «Ти не там навчаєшся, синку». І я це розумів щоразу, як випікав для команди смачні пироги з рибою або смажив стейки з оленя, – згадує Алекс.

Потім було навчання в кулінарних школах Європи, активне стажування у зарубіжних кухарів Італії, Іспанії, США. Нові знання принесли плоди. Кар'єра Алекса пішла в гору. Він доріс до посади бренд-шефа, отримав престижну в кухарських колах премію «Пальмова гілка», став шеф-кухарем і партнером у ресторані «Гра з Вогнем», а згодом відкрив свій ресторан «Публіцист». Але й цього виявилося мало. Тепер у життя суворого шефа увійшла «Пекельна кухня». І учасникам реаліті під керівництвом такого досвідченого кулінара буде дуже несолодко

«Пекельна кухня» – однозначно мій проект, – зізнається Алекс. – Там є пристрасть, життя, висока швидкість. Для учасників він стане практикою у сильній команді. Всі кухарі мріють потрапити на роботу до хорошого шефа і готові віддати за це багато. Їм випаде такий шанс. До учасників буду суворий, адже нутром відчуваю, якщо на кухні щось іде не так. Не терплю, коли брешуть і не люблять те, що роблять. Не прощаю недбалого ставлення до продуктів. Але вмію давати шанс, якщо бачу, що людина не може жити без кулінарії.

Алекс Якутов поставить крапку у вічній суперечці, хто крутіше готує – жінки чи чоловіки. Хто зможе витримати жар не лише розпечених плит, а й пристрастей на кухні? Кожну програму ресторан «Пекельної кухні» відчинятиме свої двері для гостей, щоб ті оцінили гастрономічні шедеври учасників. Кому вдасться пройти всі кола першого сезону кулінарного пекла – дізнаємося вже цієї осені на Новому каналі.

За матеріалами прес-релізу.

Обсудить с другими читателями:
Погода